Byggetilladelse

Skal du renovere eller bygge din lejlighed om?

Skal du bygge om, skal du søge byggetilladelse hos Københavns Kommune, før ombygningen går i gang.

Find plantegningen over din lejlighed i undermenuen.

Inden du går i gang:

  1. Læs vedtægterne, så du er sikker på, at du overholder foreningens regler. 
  2. Kontakt Center Byggeri: 33 66 52 00 og find ud af om dit arbejde kræver tilladelse.  Hvis det er tilfældet, afleverer du en ansøgning til bestyrelsen, som beskriver projektet med vedlagt tegning og fuldmagt til underskrivelse.
  3. Bestyrelsen vil behandle ansøgningen, og underskrive fuldmagt på det næst kommende møde. 
  4. Ansøgningen sendes elektronisk via https://www.bygogmiljoe.dk til Center for Byggeri, Njalsgade 13, 2300 København S. Der skal indsendes godkendt fuldmagt fra bestyrelsen og beskrivelse af projektet samt tegninger i målestok 1:100). Center for Byggeri er behjælpelige med svar på spørgsmål vedrørende det byggetekniske og love der skal overholdes for, at man kan foretage de ønskede ændringer. 

Kort: 

kbhkort.kk.dk

Byggetilladelse:

HUSK at arbejdet ikke må påbegyndes før du har tilladelsen i hånden.

Center for Byggeri oplyser ikke hvordan man skal udføre arbejdet, men udelukkende hvilke krav der ifølge bygningsreglementet skal være overholdt. Det er således op til ansøger selv, at sikre at lovgivningen overholdes. Der kan stå i tilladelsen, at Bygningsinspektoratet skal besigtige en del af byggeriet.

Kopi af byggetilladelsen skal sendes til bestyrelsen inden arbejdet iværksættes.

Når du renoverer og bygger om

Byggeaffald skal du selv aflevere på den lokale genbrugsplads og IKKE i vores eget storskrald. 

Skal der udføres arbejde, som har indflydelse på de fælles installationer, er det vigtigt, at viceværten informeres om tidspunktet hvor arbejdet udføres.

Et godt råd er, at adviserer naboerne - evt. med et generelt opslag omkring ombygningen eller et opslag på de dage, hvor der vil være ekstra meget støj.

Når projektet er færdigt

Hvis du har modtaget et færdigmeldingskort, sendes dette til Bygningsinspektoratet, når byggearbejdet er færdiggjort, og Bygningsinspektoratet udsteder ibrugtagningstilladelse.

Der afleveres en kopi til bestyrelsen af færdigmelding, ibrugtagningstilladelse og øvrige tilladelse, hvor det kræves efter andre offentlige forskrifter.

Det kan på nogen virke omstændigt at søge tilladelser, men husk at kommunens regler er til for at beskytte dig. Hvis du eller din håndværker laver noget lort uden byggetilladelse, som kan have konsekvenser for andre, har du ingen forsikring der dækker.

Held og lykke med projektet!